You are currently viewing Θερμά Συλλυπητήρια για τον Ευάγγελο Λυμπεράτο

Θερμά Συλλυπητήρια για τον Ευάγγελο Λυμπεράτο

Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος με λύπη πληροφορήθηκε την απώλεια ενός από τα πλέον επίλεκτα διαχρονικά μέλη του, τον Ευάγγελο Λυμπεράτο.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Πειραιά και από νωρίς έδειξε το ενδιαφέρον του για τον Σύνδεσμο, όπου το 1955 ενεγράφη στο τμήμα μπάσκετ του Πειραϊκού.

Εκεί γνώρισε και παρακολούθησε την λαμπρή πορεία των μεγάλων αθλητών μπάσκετ του Πειραϊκού Συνδέσμου Κ. Δήμου, Γ. Βασιλακόπουλος, Β. Μουζακιώτης και Π. Καπαγέρωφ.

Το 1965 επέστρεψε από το εξωτερικό κι έπειτα από πρόσκληση του αείμνηστου Π. Καπαγέρωφ συμμετείχε στην διοίκηση του Πειραϊκού Συνδέσμου, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1968 επανίδρυσε το γυναικείο τμήμα μπάσκετ αυτού που είχε σταματήσει να υφίσταται από το 1960.

Το 1974 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο της ζωής του, καθώς εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πειραϊκού Συνδέσμου ως Έφορος Σωματικής Αγωγής, αξίωμα που υπηρέτησε με ήθος, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα έχοντας σημαντική συμβολή σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του τμήματος μπάσκετ Ανδρών – Γυναικών του Πειραϊκού Συνδέσμου επί τρεις δεκαετίες.

Το 1995 ο Ευάγγελος Λυμπεράτος μαζί με τους Καπαγέρωφ, Παλάτο, Μακρή και Βλάμη ιδρύουν την ΕΣΚΑΝΑ υπηρετώντας την Ένωση από όλες τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (Πρόεδρος ΕΟΔ, Πρόεδρος επιτροπής πρωταθλημάτων, Γενικός Γραμματέας, Α΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος), ενώ υπήρξε και μέλος του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Κ.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πειραϊκού Συνδέσμου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους προς την οικογένειά του.

Leave a Reply