Χρήσιμες Πληροφορίες

 1. αΟι Σχολές και οι δραστηριότητες του Πειραϊκού Συνδέσμου στεγάζονται στο πρόσφατα επισκευασμένο ιδιόκτητο νεοκλασικό Μέγαρό του (Καραΐσκου 104, Πειραιάς, τηλ. 2104178159).
  βΤο κτίριο διαθέτει θεατρική σκηνή (η μοναδική στον Πειραϊκό χώρο), αίθουσα συναυλιών, διαλέξεων, συνεστιάσεων και άλλων χρήσεων.
  γΟι αίθουσες διδασκαλίας διαθέτουν όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές οι οποίες απαιτούνται για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό χώρο.
 2. Οι εγγραφές αρχίζουν το Σεπτέμβριο. Σε ορισμένες Σχολές, όπως Ζωγραφικής, Φωτογραφίας κ.ά., συνεχίζονται ως το τέλος Μαρτίου, πράγμα το οποίο οφείλεται στο ότι το εκπαιδευτικό έτος χωρίζεται σε τριμηνιαίους κύκλους εκπαίδευσης. 
 3. Τα δίδακτρα όλων των Σχολών του Πειραϊκού Συνδέσμου είναι τα χαμηλότερα της αγοράς, λόγω της κοινωφελούς ιδιότητάς του.
 4. Μαθητής ή μαθήτρια, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε ένα ή περισσότερα Τμήματα ή Σχολές, δικαιούνται σημαντική έκπτωση, καθώς επίσης και άτομα της ίδιας οικογένειας, πέραν του ενός.
 5. Στους αριστούχους μαθητές χορηγούνται υποτροφίες.
 6. Τις Σχολές μπορούν να  παρακολουθήσουν  άτομα κάθε ηλικίας. 
 7. Σε προγραμματισμένα  χρονικά διαστήματα διοργανώνονται   από το Καλλιτεχνικό Τμήμα σεμινάρια μουσικής και χορού, σε συνεργασία με Ακαδημίες και Πανεπιστήμια του εξωτερικού και με συμμετοχή των μαθητών των διαφόρων τμημάτων.
 8. Οι μαθητές του Ωδείου Πειραιώς έχουν επανειλημμένως διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, οι οποίοι οργανώνονται από Μουσικές Ακαδημίες και Πανεπιστήμια.
 9. Οι καθηγητές, οι οποίοι συγκροτούν το εκπαιδευτικό δυναμικό του Ωδείου, είναι από τους αξιολογότερους και διαπρεπέστερους του χώρου, με εξαιρετικές σπουδές και διακρίσεις.
 10. Σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται συναυλίες και παραστάσεις χορού, με συμμετοχή και μαθητών, υψηλού ποιοτικού και καλλιτεχνικού επιπέδου.
  Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού έτους, οι Σχολές Φωτογραφίας και Ζωγραφικής διοργανώνουν εκθέσεις με συμμετοχή των σπουδαστών. 
  Επίσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα οργανώνονται εκπαιδευτικές εκδρομές σε χώρους συναφείς με το αντικείμενο της Φωτογραφίας ή της Ζωγραφικής, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές να αντλήσουν θεματολογία και ερεθίσματα γύρω από την τέχνη τους.
 11. Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης είναι τριετούς φοίτησης, με αναβολή στρατιωτικής θητείας και δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος (Υπουργείο Πολιτισμού).
  Η Σχολή στεγάζεται στο ιδιόκτητο Μέγαρο του Πειραϊκού Συνδέσμου.
  Οι μαθητές διδάσκονται τη θεατρική τέχνη σε σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας. Η θεατρική σκηνή του Συνδέσμου, την οποία χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, τους δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούν θεατρικές παραστάσεις, με ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, τις γενικές δοκιμές κατά την περίοδο των προαγωγικών και διπλωματικών εξετάσεων και, κυρίως, τους εξοικειώνει με το «θεατρικό σανίδι».
 12. Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος προσφέρει δύο υποτροφίες στους ταλαντούχους αριστούχους μαθητές της Σχολής, με δωρεάν φοίτηση.