You are currently viewing Η μουσική εκπαίδευση των Βυζαντινών

Η μουσική εκπαίδευση των Βυζαντινών

Αξιότιμοι/ες & αγαπητοί/ές φίλοι/ες του Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Πειραϊκού συνδέσμου σας υπενθυμίζω  σήμερα Τρίτη 31.1.23 και ώρα 7.30μμ – 9μμ να προσέλθετε στην διαδικτυακή μας διάλεξη της Δρος Ευαγγελίας Σπυράκου με θέμα:
“Η μουσική εκπαίδευση των Βυζαντινών”
Σύνδεσμος Zoom
Meeting ID: 856 0268 8162 Participant ID: 256109
με την χορηγία του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Διάδοσης Λόγου Τέχνης & Χορού (ΑΜΚΕ) & τη τεχνική στήριξη του Εργαστηρίου Φιλοσοφίας & Τέχνης ΕΚΠΑ
Λίγα λόγια για την αξιόλογη ερευνήτρια
Η Ευαγγελία Σπυράκου είναι μουσικολόγος και πιανίστα, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη). Το γνωστικό της αντικείμενο είναι η «Ιστορία της Βυζαντινής Μουσικής». Είναι Διδάκτωρ Μουσικολογίας από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του αντιστοίχου Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχοντας υπηρετήσει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχει διατελέσει διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Δράμας για έξι χρόνια. Είναι συγγραφέας της μονογραφίας Οι χοροί των ψαλτών κατά τη βυζαντινή παράδοση (2008) και του υπό έκδοση On the Historyly Informed Performance of the Psaltic ArtThe Byzantine Chorós. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Ιστορικά Ενημερωμένη Επιτέλεση, Κοινωνιολογία της Μουσικής, Βυζαντινή Μουσική και Πολιτική, Ιερά ηχοτοπία και Πολιτιστική Ιστορία.
7756-SpyrakoyPhoto-2.jpg

Leave a Reply