You are currently viewing Επετειακή Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940

Επετειακή Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940

Στα πλαίσια της επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση από τον Πειραϊκό Σύνδεσμο, τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.), στην Ιστορική Αίθουσα “Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη” του Π.Σ.

Χαιρετισμούς απηύθηναν οι Πρόεδροι του Πειραϊκού Συνδέσμου, της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά και του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ, Ευάγγελος Καρλάφτης, Στέφανος Μίλεσης και Κωνσταντίνος Μαζαράκης Αινιάν.

Μίλησαν:
Στέφανος Μίλεσης, Συγγραφέας, Πρόεδρος της Φ.Σ.Π. με θέμα:
“Οι Πειραιώτες σε συνθήκες εμπόλεμης κατάστασης”
Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, Συγγραφεύς-Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.) με θέμα: “Τα στελέχη των Ελληνικών υποβρυχίων κατά την έναρξη του πολέμου του 1940”

Η εκδήλωση έκλεισε με επετειακά τραγούδια από τους σπουδαστές του Τμήματος σύγχρονου τραγουδιού-Μονωδίας του Ωδείου Πειραιώς, με την καθηγήτρια Ελένη Σταμίδου και συνοδεία πιάνου από την καθηγήτρια Φραγκουλίδου Ερμίλα.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Α’ Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανωλάκος Νικόλαος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Πειραιά κ.κ. Καρύδης Δημήτριος και Καψοκόλης Γρηγόριος, μέλη των Δ.Σ. των οργανωτών της εκδήλωσης, και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Έφορος Φιλολογικού του Πειραϊκού Συνδέσμου Γεώργιος Δρούζας.

Leave a Reply