Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821 (Τρίτη 22-3-22)

Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821 (Τρίτη 22-3-22)

Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος (Π.Σ.) δια της Εφορείας Φιλολογικού, πραγματοποίησε με επιτυχία, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 στην αίθουσα Βαρώνου “Κίμωνος Ράλλη” του Πειραϊκού Συνδέσμου, επετειακή εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821.

Πραγματοποιήθηκαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες : "Η Ευρωπαική διάσταση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821" και "Ο Ναυτικός Άγώνας – Ο Ελληνικός Στόλος και οι Ναυτικοί μας στην Επανάσταση του 1821", με τον Διδάκτορα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ Αθηνών κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Πλωτάρχη (Ο) του Π.Ν. κ. Παναγιώτη Γέροντα της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού, αντίστοιχα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Π.Σ. κ. Ευάγγελος Καρλάφτης. Την εκδήλωση συντόνισε ο Έφορος Φιλολογικού κ. Γεώργιος Δρούζας. Ακούστηκαν τα επετειακά τραγούδια: ” Το Χάραμα επήρα” από το έργο “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” του Διονυσίου Σολωμού, σε εκτέλεση Νένας Βενετσάνου, “Της Κοπέλας το νερό” σε εκτέλεση της αείμνηστης Μάρθας Αράπη, Σοπράνο και αποφοίτου του Π.Σ. στο κλασσικό τραγούδι, και το “Τσάμικος” του Μάνου Χατζηδάκη και Νίκου Γκάτσου.

Παρευρέθησαν, ο Ναύαρχος κ. Π. Ραδίτσας Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποβρυχίων, ο Ναύαρχος ε.α. κ. Γ. Άγαπητός, ο Ανθυποπλοίαρχος Π.Ν. κ. Β. Οικονόμου, οι Βουλευτές Α' Πειραιά και Νήσων κ.κ. Ν. Μανωλάκος και Νόνη Δούνια, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά κ. Δ. Καρύδης, ο Δ/νων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης, κ. Σπ. Σπυρίδων, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δ. Γκερλές, η Κοινοτική Σύμβουλος Ν. Φαλήρου κ. Ειρήνη Λογοθέτη, η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Κ. Βουρεξάκη, η υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου κ. Μ. Κυδωνάκη, ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος κ. Γ. Σαμόλης, ο κ. Αναστάσιος Μπούχλας Καθηγητής Παιδαγωγικής Σχολής. Επίσης παρέστησαν, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Π.Σ. κ. Σπ. Κοτσώνης, η Γενική Γραμματέας κ. Κ. Βαρουδάκη, ο Ταμίας κ. Π. Παπαδογιαννάκης, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Αθ. Καρνέζης, οι Έφοροι κ.κ. Α. Μαραλέτος, Κ. Καλούδη και Π. Φλωράτος και οι Ειδικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μ. Ρούση και Σ. Μαρκοζάνη, ο εκδότης της “Φωνής των Πειραιωτών” κ. Γ. Κανατσέλης, η υπεύθυνη Γραμματείας Καλλιτεχνικού κ. Γ. Γκυρτή και ο κ. Ιάκωβος Τσουράκης.

Leave a Reply