Καθηγητές Σχολής Χορού

O Γιάννης Νικολαίδης αποφοίτησε απο τη ΚΣΟΤ. Έχει χορέψει με ομάδες σύγχρονου χορού, ΟΚΤΑΝΑ, Λάθος κίνηση, 2-Δ. Παπαιωάννου, ΥΕLP, ΖΗΤΑ, Π. Σταματοπούλου, Χορευτές, Αίρεσις, Θεατροκίνηση κ.α. και με χορογράφους σε παραγωγές χορού, θεάτρου και όπερας όπως, Α. Φονιαδάκης, Α. Στελλάτου, Μυρτώ Κοντονή, Α. Σμάλις, Ρικ Νοντίν, Α. Παπαδέλλη-Ρωσσέτου κ.α.

 Έχει επιμεληθεί τη κίνηση σε παραγωγές, θεάτρου, τηλεόρασης και κινηματογράφου. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε ερασιτεχνικές σχολές χορού και studio. Tέλος, έχει χορογραφήσει σε συνεργασία και μόνος του χορευτικές παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μόνιμο μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Griffon.

Σπούδασα μπαλέτο στην Κρατικη Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Μόλις αποφοίτησα εντάχθηκα στο δυναμικό της Εθνικής λυρικής σκηνής ως χορεύτρια,όπου εργάζομαι μέχρι σήμερα ως σολίστ,και καθηγήτρια στο επαγγελματικό σχολείο της.

Επίσης εργάστηκα ως καθηγήτρια στις σχολές χορού:
-Ρούλας Παπαδημητρίου
-Κατερίνας Ροδίου
-Αλέκας Μπερτολη
-Πολιτιστικος σύλλογος Νέας Σμύρνης.

Επίσης εργάζομαι ως σήμερα στα επαγγελματικά σχολεία Χοροχρονος και Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Τέλος είμαι διευθύντρια χορού στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Ξεκίνησε χορό στην ηλικία των 4 ακολουθώντας το σύστημα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού ( Royal Academy of Dance) και του Imperial Society of Teachers of Training. Το 2011 αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το 2013 από την Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία του Α.Π.Θ. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, δίδαξε κινησιολογία στη Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου «Ίασμος» και συμμετείχε σε ταινίες μικρού μήκους μεταξύ άλλων και στο «Δώρο των Μάγων» της Ι. Δασκαρόλη, που απέσπασε βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ στο εξωτερικό. 

Από το 2013 είναι μαθητευόμενη του Δάφνι Κόκκινου, χορευτή του Tanztheater Wuppertal Pina Bausch. Το 2015 συμμετέχει ως βοηθός χορογράφου της ομάδας Τaldans στο “Xapartments” του Matthias Lilienthal υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ωνάση. Το 2016 μεταβαίνει στην Ιταλία ως resident artist στην ομάδα “Koreoproject” της Giorgia Maddamma. To 2018 συμμέτεχει στην όπερα «Μανόν» στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και από το 2019 διδάσκει κινησιολογία στη Δραματική Σχολή του Πειραικού Συνδέσμου. Διδάσκει μπαλέτο, σύγχρονο κι αυτοσχεδιασμό κι επιμελείται την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις.