Καθηγητές Ωδείου Πειραιώς

Γεννήθηκε στην Αθήνα και άρχισε τις μουσικές του σπουδές στο Βιολοντσέλο στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη του κ.Νίκου Κοτζιά, όπου και αποφοίτησε με Δίπλωμα το 2005, με βαθμό “ Άριστα Παμψηφεί”.

Το 2005 και με υποτροφία απο την Ακαδημία Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία του Münster της Γερμανίας με καθηγητές τον MaƟas de Oliveira Pinto στο κλασσικό και τη Susanne Wahmhoff στο μπαρόκ τσέλο.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια κλασσικής και προκλασσικής μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, μεταξύ άλλων, με τους , Antonio Meneses, Peeter Paemuru, Gesa Bifio, Nomos QuarteƩ, Nicholas Selo, Neue Düsseldorfer Hofmusik, Werner Matzke κ.α.

Από το 2006 είναι έκτακτο μέλος των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ και συνόλων μουσικής δωματίου, καθώς επίσης και το 2011 μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Διδάσκει σε ωδεία της Αττικής και της Περιφέρειας, όπως ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Ωδείο Ορφείο Αθηνών και ο Μουσικός Σύλλογος Αίγινας, ενώ παράλληλα είναι συνεργάτης του συνόλου εγχόρδων Fle[x] και της ομάδας τέχνης ‘Πάροδος’

H Άρτεμις Γρίβα γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στον Πειραϊκό Σύνδεσμο-Ωδείο Πειραιώς από όπου και πήρε το δίπλωμα του πιάνου (τάξη  κ.Θ. Μοίρα) με βαθμό δίπλωματος: «Άριστα παμψηφεί και δεύτερο βραβείο παμψηφεί». Έχει επίσης πτυχίο αρμονίας και αντίστιξης.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου κοντά στους Α.Γαρουφαλλή, Ε.Brancart, Kon. & Jul. Gunev, Ν.Φυλακτό (τρίμηνο σεμινάριο με θέμα «Για την μουσική και τους μουσικούς» ), E. Xandjiev (διετής κύκλος σεμιναρίων γενικής μουσικής εκπαίδευσης). Έχει πραγματοποιήσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ, έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με έργα για 4 χέρια, 2 πιάνα καθώς και εμφανίσεις μουσικής δωματίου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει ασχοληθεί με την μουσικοκινητική αγωγή παρακολουθώντας τον μονοετή κύκλο σεμιναρίων στη σχολή Μωραϊτη με θέμα: «Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff και μουσική-ρυθμική-κινητική αγωγή Jaques Dalcroze». Έχει παρακολουθήσει διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες πάνω στα μουσικοπαιδαγωγικά. Έχει κάνει μαθήματα κλασσικού τραγουδιού στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Το 2019 παρακολούθησε την ετήσια επιμόρφωση στη Μουσική Παιδαγωγική του Πανεπιστημίου Αιγαίου την οποία και ολοκλήρωσε με επιτυχία. 

Διετέλεσε επί σειρά ετών συνοδός πιάνου στην χορωδία Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού υπό την διεύθυνση του κ.Αν.Καρμπόνε, στην χορωδία γυναικών Νήσων Αιγαίου και Κρήτης και στην παιδική χορωδία Δήμου Περάματος, με τις οποίες έλαβε μέρος σε πολλές συναυλίες και χορωδιακά φεστιβάλ σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Δίδαξε και διδάσκει πιάνο, θεωρητικά και μουσικοκινητική αγωγή στον Πειραϊκό Σύνδεσμο-Ωδείο Πειραιώς.

Με τη φροντίδα της το 2008 οργανώθηκε και λειτούργησε η παιδική & νεανική χορωδία του Πειραϊκού Συνδέσμου την οποία δίδαξε έως το 2019. Το 2022 η χορωδία επαναλειτουργεί και συνεχίζει την πορεία της.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με τον Δημήτρη Φάμπα ως την τάξη της δεξιοτεχνίας και στο Πινδάρειο Ωδείο με τον Γιώργο Κερτσόπουλο, απ’ όπου πήρε δίπλωμα σολίστ. Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με τον Γιάννη Αυγερινό στο Εθνικό Ωδείο και τον Μουσικό Σύνδεσμο Αθηνών – Γιάννης Αυγερινός αποκτώντας κατά σειρά Δίπλωμα Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.

Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στη Γερμανία, καθώς και στην ελληνική ραδιοφωνία (Α’ και Γ’ πρόγραμμα). Μαθητές του χαίρουν σημαντικής αναγνώρισης ως σολίστες και δάσκαλοι. Από το 2002 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στη Μαδριγάλειο Μουσική Σχολή Κορίνθου.

Γεννηθηκε το 1965 στην Αθήνα. Από τα σχολικά χρόνια ασχολείται και μελετά ηλεκτρική κιθάρα,μπασσο και ντράμς. Σπούδασε στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας,και πήρε πτυχίο Ειδικού Αρμονίας καί στη συνέχεια Αντίστιξης με το Νίκο Καριώτη το 1994.

Έχει συμμετάσχει ως ντραμμερ και ιδρυτικό μέλος σε συγκροτήματα classic και hard rock,καθώς και progressive,και στη δεκαετία του ’90 στο crossover κουιντέτο Ad Libitum,ένα συνδυασμό τζαζ με κλασσική μουσική,όπου έπαιξε και βιμπράφωνο.

Ως σεσσιον ντραμμερ έχει συνεργαστεί με ονόματα από τα περισσότερα είδη ελληνικής μουσικής όπως Κ.Μαραβέγια,Ν.Ζιώγαλα, Μαριώ (ρεμπέτικα), Ημισκούμπρια (συμμετοχή και στο άλμπουμ La Klikaria). Συμμετοχή στη διεθνή δισκογραφία με το international group “X Darawish,και το prog”Ciccada”.

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια διδακτικής εμπειρίας, αυτή τη στιγμή
διδάσκει ντραμς στο Ελληνικό Ωδείο (Μαρούσι) Εθνικό Ωδείο(Ν.Ηρακλειο), Πειραϊκό Σύνδεσμο και στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.Επισης διδάσκει Ανώτερα θεωρητικά στη Μουσική σχολή Εστουδιαντίνα.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται με το ροκ συγκρότημα Doppler effect,και σε διάφορα συχνά ετερόκλητα μουσικά projects. Έχει γράψει μουσική για παιδικό θέατρο, ηχογραφήσεις για το Γ’προγραμμα της ΕΡΑ,κι έχει κάνει την επιμέλεια και τα κείμενα για δίσκους στις εταιρείες Musica Viva και Discantus,όπως ανατυπώσεις ηχογραφήσεων του Δημήτρη Μητρόπουλου.

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο, σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Ωδείο της ‘Ελένης Δασκαλάκη’. Απέκτησε το 1998 πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με βαθμό Άριστα. Το 2002 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις. Το 2002 απέκτησε Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Από το 2005 ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου και ανώτερων θεωρητικών. Το 2015 αποκτά Πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό Άριστα. Το 2017 αποκτά Πτυχίο Φυγής επίσης με βαθμό Άριστα.

Έχοντας πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση έχει αποκτήσει τον τίτλο Καθηγήτριας Α’ στο Υπουργείο Πολιτισμού. Έχει πάρει μέρος σε πολλές απολυτήριες εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού ως μέλος εξεταστικών επιτροπών.

Έχοντας πολυετή πείρα στο Ανώτερα Θεωρητικά αριθμεί πολλές επιτυχίες των μαθημάτων της στην εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με Πανελλήνιες και κατατακτήριες εξετάσεις των αντίστοιχων Μουσικών Πανεπιστημίων.

Πέρα των μουσικών σπουδών της έχει εξειδικευτεί στα Παιδαγωγικά Συστήματα της Μουσικής. Παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στα Συστήματα μεγάλων παιδαγωγών όπως Carl Orff, Zoltan Kodaly, Zak Dalcroze.

Από το 2015 είναι εισηγήτρια σεμιναρίων εκπαιδεύοντας ενήλικες σε προγράμματα μουσικών σπουδών , σε επιδοτούμενα και μοριοδοτούμενα σεμινάρια του Υπουργείου Παιδείας. Έχει εκπαιδευτεί επίσης σε ΑμεΑ και είναι μέλος της ΑΜΚΕ Music & Art 4all λαμβάνοντας μέρος σε πληθώρα παρουσιάσεις σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, με παραστάσεις και παρουσιάσεις, με πρωταρχικό στόχο τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρίες.

Εκτός της μουσικής εκπαίδευσης είναι καθηγήτρια Κλασσικού Μπαλέτου, έχοντας αποκτήσει τα επαγγελματικά πτυχία του Ρωσικού Συστήματος ‘’Vaganova’’. Είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Διεύθυνση Ορχήστρας με καθηγητή τον Αρχιμουσικό Λουκά Καρυτινό, όπου εισήχθη με εισαγωγικές εξετάσεις τον Οκτώβριο 2017.

Σήμερα συνεχίζει την εξειδίκευσή της στο τμήμα Σύνθεσης, ενώ από το 2021 παρακολουθεί μαθήματα κλαρινέτου με τον κλαρινετίστα και τακτικό μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών κο Μπράτο Βασίλη. Από το 2021 ανήκει στο δυναμικό του Ωδείου Πειραιώς ως καθηγήτρια πιάνου και ανώτερων θεωρητικών.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου και άρχισε να μαθαίνει μουσική στην Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας. Σπούδασε κοντραμπάσο στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Αλέξανδρου Τζουμάνη από όπου και αποφοίτησε με δίπλωμα κοντραμπάσου με βαθμό άριστα παμψηφεί.

Έχει αποκτήσει επίσης τα πτυχία αρμονίας και αντίστιξης. Συνέχισε τις σπουδές του κάνοντας μαθήματα με διακεκριμένους μουσικούς όπως Jeff Bradetich (Texas University), Gottfrid Engels (Düsseldorf Symphony and University of Music, Cologne), Petya Bagovska (Sofia music Akademy), Rinat Ibragimov (London Symphony Orchestra London college of music), Αναστάσιος Κάζαγλης, Γεώργιος Χατζηνίκος.

Το έτος 2019-2020 παρακολούθησε με επιτυχία το πρόγραμμα επιμόρφωσης στην μουσική παιδαγωγική από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου Το 1998 έπαιξε στην ορχήστρα νέων και στα σύνολα μουσικής δωματίου της μουσικής θερινής ακαδημίας στο Pommersfelden της Γερμανίας με μουσικούς από όλο τον κόσμο και το 2008 έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό κοντραμπάσου «Johann Matthias Sperger».

Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων (1999-2002), την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (2004-2010), την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, την Συμφωνική Ορχήστρα και την Ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ καθώς και με την Εθνική Λυρική Σκηνή στo εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η όπερα διαδραστικά στα σχολεία”. Είναι ιδρυτικό μέλος του τρίο εγχόρδων Διαπασών με το οποίο έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολικές μονάδες. Έχει διδάξει ως ωρομίσθιος καθηγητής στα μουσικά σχολεία Ιλίου, Πειραιά και Αθηνών, και από το 2022 έχει αναλάβει την διδασκαλία κοντραμπάσου στο Ωδείο Πειραιώς (Πειραϊκού συνδέσμου). Η δραστηριότητά του περιλαμβάνει συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες συνθέτες έχοντας ερμηνεύσει και ηχογραφήσει έργα για σόλο κοντραμπάσο σε πρώτη εκτέλεση και έχει λάβει μέρος σε πλήθος συναυλιών, τόσο ατομικές όσο και σαν μέλος συνόλων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αποτελεί σταθερό μέλος της Ορχήστρας και Μαντολινάτας Ελλάδος και της ορχήστρας νυκτών εγχόρδων mandolinARTE. Από το 2017 είναι μόνιμο μέλος της Ορχήστρας Φιλαρμόνια Αθηνών στην θέση του Β Κορυφαίου. Συνεργάζεται επίσης από το 2021 με την Ευρωπαϊκή Καμεράτα (Camerata Europaea) To σχολικό έτος 2022-2023 δίδαξε σαν αναπληρωτής καθηγητής στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης.

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελειόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, απ’ όπου αποφοίτησε στην τάξη της Θ. Μοίρα με Δίπλωμα και Ά Βραβείο Παμψηφεί.

Παρακολούθησε μαθήματα master class πιάνου επί σειρά ετών στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως ενεργό μέλος, κοντά σε καταξιωμένους: Arbo Valma (Κολωνία), Bernard Ringeissen (Ecole Normale), Constantine and Julie Ganev, Άρη Γαρουφαλλή κ.α. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με τετραετή φοίτηση στο Ωδείο Αθηνών (τάξη Α. Γαρουφαλλή)

Έχει στο ενεργητικό της μεγάλο αριθμό συναυλιών, τόσο ρεσιτάλ, όσο και μουσικής δωματίου, σε μεγάλες αίθουσες και θέατρα ανά την Ελλάδα.  Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς λυρικούς καλλιτέχνες και σολίστ όλων των οργάνων.

Μαθητές της έχουν αποσπάσει βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου. Είναι μέλος της επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πάνου της Χ.Ο.Ν.  Διδάσκει στον Πειραϊκό Σύνδεσμο από το 1998.

Ο Αντώνιος Νικ. Μέντης γεννήθηκε στην Ελαφόνησο Λακωνίας από πατέρα Ιερέα και μητέρα αγρότισσα. Το 1997 κατέστη Διπλωματούχος Καθηγητής Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής με το βαθμό «Άριστα», από το ωδείο Πειραιώς, “Πειραϊκός Σύνδεσμος”. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ευρωπαϊκή Μουσική κι έλαβε τρία Πτυχία Ανώτερων Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής (Πτυχίο Αρμονίας, Αντιστίξεως και Φυγής), με βαθμούς «Άριστα», ενώ κατέστη και διπλωματούχος Μονωδίας (κλασικού τραγουδιού). Φοίτησε δε για δύο συνεχή έτη και στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης, χωρίς βέβαια να ολοκληρώσει τις σπουδές του.  Επίσης είναι φοιτητής στη Σχολή Κλασικού Τραγουδιού, (επί πτυχίο- Δίπλωμα Μονωδίας).

Το 2002 έλαβε πτυχίο από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών με το βαθμό «Άριστα» και το 2005 κατέστη πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, με τον αυτό βαθμό. Αργότερα ανακηρύχθηκε πτυχιούχος κι από τη Θεολογική Σχολή του Τμήματος της Θεολογίας του ΕΚΠΑ, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ε.Α.Π., της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών με κατεύθυνση: «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία» κι έλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο με το βαθμό «Άριστα». Προσφάτως απεφοίτησε κι από τη σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοικήσεως του ΕΚΠΑ (χωρίς να λάβει πτυχίο).

Η εργασιακή του εμπειρία ποικίλει. Αρχικώς διορίστηκε ως Ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς (από το 1993 έως το 2015), καθώς και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής ΧΚυριακείου Πειραιώς (από το 1999 έως το 2014). Διηκόνησε δε ως Ιεροψάλτης τον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Κερατσινίου Πειραιώς και ως Πρωτοψάλτης τον Ιερό Ναό Παναγίας Ερυθιανής Χίου, κατά τη διάρκεια που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, ως έφεδρος Αξιωματικός. Στη συνέχεια διατέλεσε Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού “Τιμίου Σταυρού Καστέλας Πειραιώς” και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού “Γεννήσεως του Χριστού” Μολάων Λακωνίας.

Το 1998 διορίστηκε ως καθηγητής στη Σχολή Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής του Ωδείου Πειραιώς “Ευυμνία” και αργότερα στο ωδείο Πειραιώς του “Πειραϊκού Συνδέσμου”, έλαβε την ίδια θέση, καθώς και αυτή του Διευθυντού της σχολής Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής. Ίδρυσε δε και συνέστησε τη χορωδία Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής μουσικής μαθητών, μελών και φίλων του αυτού ωδείου.

Κατά τα σχολικά έτη 2005-2007 υπηρέτησε ως δάσκαλος σε σχολεία ιδιωτικού δικαίου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά. Από το 2007-2009 (κατόπιν επιτυχών εξετάσεων στο Α.Σ.Ε.Π.) διορίστηκε και υπηρέτησε τη δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελαφόνησο, όπου και διετέλεσε προϊστάμενος της εκεί σχολικής μονάδας. Στη συνέχεια, το 2009, μετατέθηκε σε σχολική μονάδα της Α΄ εκπαιδευτικής περιφέρειας ΠΕΙΡΑΙΑ, από την οποία κι αποσπάστηκε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, από τότε έως και τον Αύγουστο του 2015, για παροχή ειδικού και εργαστηριακού- εφαρμοσμένου διδακτικού έργου. Στην Σχολή αυτή, ως Διδάσκων Καθηγητής, δίδαξε πέντε μαθήματα. Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής κι επιπλέον, άλλα δέκα μαθήματα που άπτονταν Λειτουργικών θεμάτων.

Από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και τον Μάιο του 2019 μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε εκεί ως Πρωτοψάλτης και Διευθυντής Βυζαντινής κι Ευρωπαϊκής Χορωδίας και σε Δημοτικό Σχολείο της ομογένειας. Τον Σεπτέμβριο του 2019 επέτρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε υπηρεσία στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για τρία χρόνια. Από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως και σήμερα είναι αποσπασμένος στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.

Η Κατερίνα Μόμτζου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο στο Ωδείο του Πειραιώς του Πειραϊκού Συνδέσμου, απ’ όπου και πήρε το δίπλωμα της (τάξη Μαργαρίτας Μπούρα) με βαθμό Άριστα παμψηφεί και διάκριση. Έχει, επίσης, πτυχίο Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας από το τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου κοντά στους Kon. & Jul. Ganev, Ναταλία Μιχαηλίδου, Γ. Αραβίδη και άλλους. Έχει πραγματοποιήσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ, συναυλίες με έργα για τέσσερα χέρια, δύο πιάνα, μουσικής δωματίου στην Αθήνα (Μέγαρο Πειραϊκού Συνδέσμου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α.) και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.


Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Πειραιώς Πειραϊκού Συνδέσμου από το 1989 έως και σήμερα. Συνοδεύει, ακόμη, την παιδική χορωδία του Πειραϊκού Συνδέσμου από το 2008 έως και σήμερα.

Ο Βασίλης Μπράτος, Κερκυραϊκής καταγωγής, μεγάλωσε, σπούδασε και εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Παρίσι απ’όπου απέσπασε Δίπλωμα κλαρινέτου και Μουσικής δωματίου. Κατέχει επίσης Δίπλωμα δεξιοτεχνίας από την Ανώτατη Σχολή Μουσικής τις Λοζάνης.

Με διάφορα συγκροτήματα μουσικής δωματίου συμμετείχε σε πολυάριθμα φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Στο Παρίσι συνεργάστηκε με τις σημαντικότερες ορχήστρες. Κάτοχος του Κρατικού Διπλώματος Καθηγητού της Γαλλίας, δίδαξε σαν μόνιμος καθηγητής στο Ωδείο του πέμπτου διαμερίσματος του Παρισιού. Στην Ελλάδα είναι τακτικός συνεργάτης της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και ξεκίνησε τις
μουσικές της σπουδές από πολύ μικρή ηλικία. Με καθηγήτρια στο πιάνο τη Σοφία Γαρουφαλή απέκτησε Πτυχίο Πιάνου με «Άριστα παμψηφεί και τιμητικό έπαινο» και ακολούθως Δίπλωμα Πιάνου με «Άριστα παμψηφεί».

Παρακολούθησε master classes στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους διεθνούς φήμης πιανίστες Άρη Γαρουφαλή, Martino Tirimo και Paul Badura Skoda. Συνέχισε τις σπουδές της στα Ανώτερα Θεωρητικά και στη Σύνθεση με καθηγητή τον συνθέτη Χρήστο Αναστασίου, τις ολοκλήρωσε και έλαβε Δίπλωμα Σύνθεσης με βαθμό «Άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο».

Από το 1992 εώς σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου, μουσικής δωματίου και ανώτερων θεωρητικών σε Ωδεία της Αθήνας. Παράλληλα, κατά τα έτη 2005 – 2010 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και σε Μουσικά Σχολεία.

Στο συνθετικό της έργο συγκαταλέγονται έργα για πιάνο και άλλα σόλο όργανα, χορωδιακή και συμφωνική μουσική, κουαρτέτα εγχόρδων, έργα ορχήστρας δωματίου και έργα ηλεκτρονικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής. Έχει επίσης μελοποιήσει ποιήματα του Δ. Σολωμού, Κ. Ουράνη, Ά. Σικελιανού, Α. Κάλβου και Emily Dickinson.

Βραβεύτηκε από την Εθνική Ακαδημία Μουσικής της Πολιτείας του Κολοράντο των ΗΠΑ με τον τίτλο «Φιναλίστ του Διεθνούς Μουσικού Βραβείου Αριστείας στη Σύνθεση» τα έτη 2010 και 2011. Έχει γράψει μουσική για τις παραστάσεις Υπατία και Μαύρη παρηγοριά του Ν. Λάσκαρη για τη θεατρική ομάδας του Δήμου Ν. Σμύρνης ( Ιούνιος 2014) και έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, (NIFF) γράφοντας μουσική για την ταινία μικρού μήκους “Η Επόμενη Μέρα” παραγωγή του φεστιβάλ (https://youtu.be/S5Fo24CILfc). Συνεργάστηκε με τον Κούρδο σκηνοθέτη Shakawan Mohammed Idrees και συνέθεσε τη μουσική για την ταινία του “The Face Of The Ash”. Η ταινία συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως, στην Ιαπωνία (2018), στο Βερολίνο (2019 και 2020) κ.α. https://youtu.be/RW4B2- StC2o.

Από τις εκδόσεις Cambia κυκλοφορεί το βιβλίο με τίτλο ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΙΑ το οποίο αποτελείται από μία συλλογή έργων για πιάνο και πιάνο – τσέλο (2011). Στο CD που συνοδεύει την έκδοση ερμηνεύει η ίδια τα έργα για σόλο πιάνο και η Μαριλένα Σπαχή και Γιάννης Νίνα ερμηνεύουν τα έργα για πιάνο – τσέλο. Με το έργο ‘’MIRIAM’’ για άλτο φλάουτο, συμμετέχει στο CD ‘’GIMEL’’ (2018) με έργα σύγxρονων συνθετών της Phasma Music Foundation με σολίστ την Iwona Glinka. Από τις εκδόσεις Παπαγρηγορίου-Νάκας κυκλοφορεί το έργο της ‘’ΥΡΙΑ’’ Σουΐτα για δύο κιθάρες, που γράφτηκε για το φεστιβάλ της ALEA III του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (2019). Το έργο παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ κιθάρας του Π. Φαλήρου τον Φεβρουάριο του 2019 από τους Αλεξάνδρα Χριστοδήμου και Γιάννη Πετρίδη και στη συνέχεια στο φεστιβάλ της ALEA III στη Νάξο (Αύγουστος 2019).

Tον Απρίλιο του 2020 το ίδιο έργο παρουσιάζεται διαδικτυακά σε κύκλο εργαστηρίων και συναυλιών για τους φοιτητές του Berklee College of Music της Βοστώνης με υπεύθυνο τον καθηγητή και συνθέτη Αλέξανδρο Καλογερά. Τον Απρίλιο του 2019 συμμετείχε στη συναυλία που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο AULA της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με τίτλο «Συνομιλίες γένους θηλυκού» και θέμα «Η Γυναίκα ως Αρετή, η Αρετή ως Γυναίκα» με το έργο της βασισμένο στους ύμνους της Hildegarg von Bingen: ITEM DE VIRGINIBUS for female vocal emsemble, alto recorder, cello, violin and prepared piano.

Το Νοέμβριο του 2019 συμμετείχε στο Εργαστήριο Ελλήνων συνθετών που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου παρουσίασε το έργο της INTO THE DEEP για άλτο σαξόφωνο, βιολί και πιάνο το οποίο συνέθεσε κατά παραγγελία του Οργανισμού. Το Σεπτέμβριο του 2020 συμμετείχε στο CD της Phasma Music Foundation “Lament for Theodore Antoniou” μία συλλογή από έργα για σόλο φλάουτο, αφιερωμένα στη μνήμη του καθηγητή, διακεκριμένου συνθέτη και μαέστρου Θεόδωρου Αντωνίου με σολίστ την Iwona Glinka.

To Μάιο του 2022 συμμετείχε με το έργο της “Βήματα – The Iron Project” στο πρόγραμμα OPEN ART που διοργάνωσε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το 18ο Athens Digital Arts Festival (ADAF), στο οποίο παρουσιάστηκαν από τις 25/5 εώς τις 29/5 έργα ηλεκτροακουστικής μουσικής, τα οποία γράφτηκαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Η Τέχνη της Ακρόασης» και τα «Ηχητικά Περιβάλλοντα» με την κοινή θεματική «ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ». Την ίδια χρονιά (2022) συμμετείχε στο CD “SQ , String – Saxophone, Quartet – Quintet” (2022), με το κουαρτέτο της για έγχορδα αρ. 1 “Πετρώματα”, που ερμήνευσε το κουαρτέτο εγχόρδων Ex Quartet και κυκλοφορεί από την εταιρεία Phasma Music Foundation. Το συγκεκριμένο έργο ακούστηκε ολόκληρο από το Τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ 90.9 και την εκπομπή της κα. Κάτιας Καλλιτσουνάκη «Μουσικές στιγμές στο χρόνο» στις 3/11/2022. Το έργο της Miniature for solo piano επιλέχθηκε από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής» για τον εορτασμό των 70 ετών από την ίδρυσή του και θα παρουσιαστεί στην επετειακή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Νοέμβριο του 2023 καθώς επίσης και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ).

Ο Βαγγέλης Ντουμανάς έλαβε το Δίπλωμα της Κλασικής Κιθάρας με «Άριστα παμψηφεί» το 2016 στην τάξη του Μιχάλη Μπρούζου. Το 2018 απέκτησε το πτυχίο ειδικού αρμονίας με βαθμό Άριστα (τάξη Μιχάλη Μπρούζου). Έχει παρακολουθήσει masterclasses με τους Ευάγγελο Ασημακόπουλο, Marco Tamayo, Gabriel Bianco, Rovshan Mamedkuliev, Vojin Kocic , Anton Baranov. Διακρίθηκε στο διαγωνισμό μουσικών συνόλων του Art Campus, που συνοδεύτηκε με εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής . Έπειτα από πρόκριση στο διαγωνισμό των Guitarte Ensemble συμμετείχε στην την ηχογράφηση με στόχο έκδοση του κιθαριστικού έργου του Heitor Villa-Lobos. Το 2022 απέσπασε το Γ’ Βραβείο στο Διαγωνισμό του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας της Πάτρας.

Σπούδασε τρομπέτα στο Ωδείο Αθηνών ,τάξη Σωκράτη Άνθη, από όπου και αποφοίτησε με Δίπλωμα ( Άριστα παμψηφεί και χρηματικό έπαθλο).
Έχει εργαστεί,επί σειρά ετών,ως έκτακτος μουσικός στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει συμπράξει με την Ορχήστρα των Χρωμάτων,την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής,την Ορχήστρα Ελλήνων Μουσουργών και τη Συμφωνιέτα Αθηνών.

Έχει διδάξει τρομπέτα σε παραρτήματα του Εθνικού Ωδείου ,του Φ.Νάκα και στη Δημοτική φιλαρμονική Καλλιθέας Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με τους J.ΤΗΟΜSΟΝ, Β.ΝΙLSΟΝ, Η. GAΝSCΗ και F. DΑΜRΟW. Είναι έγγαμος και μόνιμο στέλεχος της φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος

O Χρήστος Σαλβάνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ξεκίνησε τα πρώτα του βήµατα στη Φιλαρµονική Εταιρία Κέρκυρας µε καθηγητή τον Ιωάννη Αργαλιά. Το 2000 ξεκινάει µαθήµατα κόρνου στο Ιόνιο Ωδείο Κέρκυρας µε καθηγητή τον Κωνσταντίνο Σίσκο και αργότερα πήρε το δίπλωµα του στο Διεθνές Ωδείο Αθήνων το 2010 µε Άριστα και Β’ βραβείο.

Έχει εµφανιστεί ως σολίστ µε την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Ορχήστρα πνευστών του Δήµου Αθηναίων. Έχει συµπράξει µε την Ορχήστρα του Δήµου Αθηναίων, την ορχήστρα σύγχρονης µουσικής της ΕΡΤ, την Καµεράτα, την Ελληνοτουρκική ορχήστρα, την ορχήστρα του Δήµου Κερκυραίων και την Φιλαρµονική Ορχήστρα της Μάλτας. Είναι µέλος του συνόλου KERAS HORN ENSEMBLE, του AERIS TRIO και του METALLON σύνολο χάλκινων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια µε τους Hector Mc Donald, Hermann Baumann, Simone Baroncini και Σπύρο Καίσαρη. Τις χρονιές 2015-2016 ήταν κορυφαίος Α’ στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώ από το 2016 έως και σήµερα είναι κορυφαίος Α’ στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον Πειραϊκό Σύνδεσμο από όπου έλαβε πτυχίο πιάνου το 2008 με βαθμό Άριστα και έκτοτε ασχολείται με την διδασκαλία πιάνου. Έπειτα φοίτησε στην Σχολή Μωραΐτη όπου το 2018 ολοκλήρωσε τριετές πρόγραμμα σπουδών μουσικοκινητικής αγωγής με το σύστημα ORFF, ενώ από το 2017 μέχρι και σήμερα απασχολείται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα προσχολικής αγωγής με την διοργάνωση σχολικών μουσικών παραστάσεων.

Η Ιφιγένεια Σεφέρη από το 2019 μέχρι και σήμερα διδάσκει με μεγάλη επιτυχία το μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής στο Ωδείο Πειραιώς του Πειραϊκού Συνδέσμου, στοχεύοντας στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων αδρής και λεπτής κινητικότητας και συντονισμού του σώματος των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Παράλληλα, με έναν μοναδικό τρόπο ψυχαγωγίας, καλλιεργεί την φαντασία των παιδιών καθώς και την κριτική και δημιουργική τους σκέψη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα με τον Β. Καναρά (Πτυχίο και Δίπλωμα Κιθάρας, Διεθνές Ωδείο Αθήνας1997, 2000)και στο μαντολίνο μετέπειτα στην τάξη του Γ.Γουμενάκη . Είναι μέλος του κουιντέτου «Δ.Δούνης» και της Αθηναϊκής Μαντολινάτας «Ν.Λάβδας» με πολλές συναυλίες στο ενεργητικό του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό(Γαλλία,Ιταλία,Τουρκία) .

 Έχει συνεργαστεί ως μαντολινίστας με την ΚΟΑ σε έργα Mahler,Gershwin, με την ΕΛΣ στην όπερα «Η Κρητικοπούλα» του Σαμάρα και στο «Άξιον Εστί» και «Πνευματικό Εμβατήριο»  του Μ.Θεοδωράκη  και με τις ορχήστρες των Χρωμάτων, της ΕΡΤ,και την Καμεράτα σε έργα Ελλήνων συνθετών και σε κινηματογραφική μουσική..Υπήρξε για χρόνια καθηγητής μαντολίνου και κλασσικής κιθάρας στα Μουσικά Σχολεία και σε ωδεία της Αττικής.Διδάσκει μαντολίνο και κλασική κιθάρα στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας και στο Ωδείο του Πειραικού Συνδέσμου και μαντολίνο στο Ωδείο Αθηνών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Ωδείο Αθηνών μελετώντας κλασσικό τραγούδι με την Κική Μορφονιού. Αποφοίτησε από την τάξη μονωδίας πραγματοποιώντας το δίπλωμα της, με Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση Παμψηφεί. Παράλληλα σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συμπλήρωσε τις σπουδές  στο λυρικό τραγούδι παρακολουθώντας  μαθήματα στο Μιλάνο με τον διακεκριμένο βαρύτονο Roberto Coviello και στo Salzburg με την διεθνούς φήμης σοπράνο Barbara Bonney.

Σημαντικοί έλληνες τραγουδιστές και δάσκαλοι όπως Φ.Βουτσίνος, Β.Γκαβάκου, Κ.Πασχάλης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην φωνητική και σκηνική της εξέλιξη στον τομέα της όπερας αλλά και της οπερέττας .

H συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, περιλαμβάνει πρωταγωνιστικους  ρόλους ρεπερτορίου, στις παρακάτω όπερες και οπερέτες των

-W.A.MOZART COSI FAN TUTTE(Fiordilidgi)
-W.A.MOZART DON GIOVANNI (Zerlina)
-W.A.MOZART MAGIC FLUTE (Papagena)
-GEORGE BIZET CARMEN (Frasquita)
-NINO ROTA IL CAPELLO DI PAGLIA DI FIRENZE (La Modista)
-FRANZ LEHAR DIE LUSTIGE WITWE (Valentine)
-KURT WEIL THREE PENNY OPERA (Poly)
-COLE PORTER KISS ME KATE (Kate)
-G.ROSSINI LA GENERENTOLA (Clorinde)
-Ν.ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΠΑΧΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Βέρα)
-Ν.ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Χριστίνα)
-Ν.ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ (Λίλη)
-Θ.ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ (Βιβικα)

Τον ρόλο της Βιβικας στην οπερέτα ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ του Θ.Σακελλαρίδη ερμήνευσε επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Ορχήστρα Καμεράτα υπό την διεύθυνση του Γ.Πέτρου.

Επίσης με την ίδια ορχήστρα έχει συμμετάσχει στην όπερα Πυλάδης του Γιώργου Κουρουπου στο Φεστιβάλ Αθηνών,στο μιούζικαλ COMPANY του S.Sondheim στο Ηρώδειο,στο μιούζικαλ WEST SIDE STORY του L.Bernstein στο ρόλο της ANITA.Έχει ερμηνεύεσει τον ρόλο της ΗΛΕΚΤΡΑΣ  στην όπερα ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ του W.A.Mozart , με την ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Εχει συνεργαστεί με το Εθνικο Θεατρο.το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Δη.Πε.Θε Βόλου ερμηνεύοντας κύριους  ρόλους στα μιούζικαλ Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας  του Σαιξπηρ και Κατά φαντασίαν Ασθενής του Μολιέρου, του συνθέτη Δ.Παπαδημητρίου .

Εχει συμπράξει  ως σολίστ,με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,την Καμεράτα,την Συμφωνική Ορχήστρα της Ερτ και την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Παράλληλα έχει υπογράψει την πρώτη της δισκογραφική παρουσία,βασισμένη σε δικές της συνθέσεις με τον τίτλο ELENI,σε παραγωγή των DNA Lab.

Η Ειρήνη Τσαλαπάτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών στις τάξεις της Μ. Μακροπόδη, Ρ. Χριστοπούλου και Ο. Ρούτιμαν από όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα Φλάουτου (Άριστα Παμψηφεί), το 2001.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Παλαιάς μουσικής, μουσικοκινητικής αγωγής Ορφ κ σεμινάρια μουσικοθεραπείας. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες, σχήματα μουσικής δωματίου και σε ηχογραφήσεις (Simfonietta του Δήμου Αθηναίων, Πρότυπη ορχήστρα δωματίου, Melody chamber orchestra, Συμφωνική Ορχήστρα Motivo, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Χαλκίδας, Φιλαρμονικές, ορχήστρα Γ. Μαρκόπουλου, c.d Λ. Δεβεράκη κ.α).


Από το 2002 διδάσκει στο Διεθνές Ωδείο Ηλιούπολης, από το 2007 στο Δημοτικό Ωδείο Αγ. Βαρβάρας, από το 2011 στη ΧΑΝ Νίκαιας και απο το 2020 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, συνεργάζεται από το 2018 με το Εθνικό Ωδείο Ν. Ηρακλείου, επιπλέον έχει συνεργαστεί για αρκετά χρόνια με το Ελληνικό Ωδείο Ν. Ψυχικού, το Εθνικό Άνω Πατησίων, το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πειραιά, Φθιωτικό Ωδείο Λαμίας, Δημοτική Φιλαρμονική Χαλκίδας κ.α Έχει διδάξει σε σεμινάρια στο Ωδείο Π. Φαλήρου με τον Μ. Ραμό. Επιπλέον είναι ιδρυτικό μέλος του Διαγωνισμού Ο. Ρούτιμαν.

Οι μαθητές της έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς φλάουτου (International Competition Davorin Jenko, Flute International Competition Venice, Διαγωνισμός Φλάουτου Ουρς Ρούτιμαν κ.α).

Γεννήθηκε το 1961 στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου, αρχικά στην τάξη της κ. Έλλης Μανέττα και στην συνέχεια στην τάξη της κ. Θάλειας Μοίρα από όπου και έλαβε το δίπλωμά της το 1987 με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να διδάσκει στον Πειραϊκό Σύνδεσμο όπου και συνεχίζει εώς σήμερα. Από το 1996 υπηρετεί ως εκπαιδευτικός μουσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο σύστημα Orff και στη διδασκαλία της μουσικής ως εμπειρικό και βιωματικό αντικείμενο στα σχολεία.

Ως εκπαιδευτικός έχει υλοποιήσει διάφορα πολιτιστικά προγράμματα (μελοποιημένη ποίηση, παραδοσιακά τραγούδια, αφιερώματα σε Έλληνες συνθέτες κ.α.) και έχει λάβει μέρος σε Φεστιβάλ σχολικών χορωδιών .

Ως μουσικός, έχει λάβει μέρος σε συναυλίες του Πειραϊκού Συνδέσμου όπου έχει παρουσιάσει έργα πολλών συνθετών, ανάμεσά τους και Ελλήνων ( Γ. Κωνσταντινίδης , Μ. Χατζιδάκις). Έχει βραβευτεί από το ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου καθ΄όλη τη διάρκεια των σπουδών της καθώς και με το βραβείο Ρόταρυ το 1979.

Ο Νικόλας Χάλαρης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1992. Αρχικά μαθήτευσε στο μουσικό σχολείο Πειραιά και στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Είναι κάτοχος πτυχίου (τάξη Εριέττας Κωνσταντινίδου) και διπλώματος (τάξη Μενέλαου Τσικλίδη) πιάνου όπως και πτυχίου ειδικού αρμονίας και αντίστιξης (τάξη Σπύρου Βίγκου). Περαιτέρω, έχει πάρει μαθήματα Jazz πιάνου και αρμονίας από καταξιομένους καθηγητές και δεξιοτέχνες του είδους.(Γιάννης Παπαδόπουλος, Αντώνης Λαδόπουλος, Μηνάς Ι. Αλεξιάδης κ.α.).

Ασχολείται ενεργά με τον τομέα της σύνθεσης και της ενορχήστρωσης έχοντας γράψει πρωτότυπη μουσική, μεταξύ άλλων, για το θέατρο (Αν.δραματική σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου – ‘’Βάκχες’’ του Ευριπίδη, Θέατρο Τζένη Καρέζη – “Αγώνας Νέγρου και Σκύλων” κ.α.) και για φεστιβάλ (Μικρό Παρίσι των Αθηνών – Petite Paris d’Athene).

Είναι ενεργό μέλος της μουσικής κοινότητας (classic-modern Jazz, popular music κ.α.) συμμετέχοντας σε πληθώρα μουσικών συναυλιών σε διάφορους χώρους τόσο ως σολίστ όσο και με ποικίλα μουσικά σχήματα (κουαρτέτο, κουιντέτο κτλ.), με τα οποία παρουσιάζει έργα του όπως και ένα ευρύ φάσμα από το ρεπερτόριο της μοντέρνας μουσικής. Συμμετέχει επίσης ως πιανίστας στο Jazz σύνολο του μεταπτυχιακού του Τμήματος Μουσικών Σπουδών το οποίο πραγματοποιεί ανά διαστήματα ζωντανές συναυλίες.

Επιπλέον, είναι καθηγητής πιάνου – κλασσικού & σύγχρονου (classic/modern Jazz, popular κ.α.), θεωρίας, αρμονίας, ιστορίας της μουσικής, σολφέζ, ακουστικών (Dictee).

Μερικοί από τους χώρους που έχει εμφανιστεί είναι:
– Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
– Θέατρο “Τζένη Καρέζη”
– Διοργανώσεις του τμήματος μουσικών σπουδών εκπα: “Μουσικός Μάιος 2018, Ιούνιος 2019 & 2021, Σεπτέμβριος 2022”, “Μουικός Ιούλιος 2023”.
– Φεστιβάλ “Μικρό Παρίσι των Αθηνών – Petite Paris d’ Athene”
– Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών
– Αίθουσα “Βαρόνου Κίμωνος Ράλλη” του Πειραϊκού Συνδέσμου
– Κτήριο ‘’Κωστής Παλαμάς’’ εκπα
– Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής
– Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Jazz music concert)
– Jazzet Cafe
– Σπίτι art bar
– Afrikana Jazz Bar
κ.α.

 

Η Ζαρίνα Κοντρατένκο γεννήθηκε στην Ουκρανία και μεγάλωσε στη Ρωσία.

Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και συμμετείχε στη χορωδία του Πολιτιστικού κέντρου της κωμόπολης Solnechniy.

Κατά τα έτη 2002 – 2007 σπουδάζει  στο Κρατικό Ινστιτούτο Τεχνών και Πολιτισμού της πόλης Χαμπαρόβσκ και αποκτά πτυχίο στη Διδασκαλία και Ερμηνεία του σύγχρονου και τζαζ τραγουδιού.

Το 2007 μετακομίζει στην Ελλάδα και συνεχίζει τις σπουδές της στα Θεωρητικά.

Το 2011 αποκτά πτυχίο Αρμονίας με τον καθηγητή Νίκο Σολομωνίδη στο ωδείο Amadeus στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, κατά τα έτη 2008-2011 ξεκινάει ιδιαίτερα μαθήματα κλασσικού τραγουδιού με τη σοπράνο Χαρούλα Γκλαβοπούλου και παρακολουθεί  master classes με τον κόντρα- τενόρο Άρη Χριστοφελή, τον πιανίστα – κορεπετίτορα Δημήτρη Γιάκα και τη σοπράνο Cheryl Studer.

Από το 2012 έρχεται στην Αθήνα και  συνεχίζει τις σπουδές της στη μονωδία με τη καθηγήτρια Ελένη Λιώνα με την οποία, το 2020, αποκτά δίπλωμα με βαθμό Άριστα και Α`βραβείο από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Στη συνέχεια, μελετά οπερατικούς ρόλους με τη διάσημη σοπράνο της Λυρικής Σκηνής Caterina Cellia Costea.

Σήμερα, εργάζεται στο Ωδείο Πειραιώς του Πειραϊκού Συνδέσμου ως καθηγήτρια μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού.