Καθηγητές Καλλιτεχνικών

O φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας Kίμων Aξαόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Nάξο απ’ οπου και οι πρώτες του οπτικές αναμνήσεις…… Mετά από καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές σπουδές ακολουθεί τον κλάδο της Φωτογραφικής εκπαίδευσης τον οποίο υπηρετεί πιστά μέχρι σήμερα.

 Έχει διδάξει στη Σχολή Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας, στη Δευτεροβάθμια και Μεταδευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση (δημόσια και ιδιωτική) καθώς και σε πλήθος ΚΕΚ, Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών. Επίσης, έχει διδάξει σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες καθώς και αφιλοκερδώς σε φυλακισμένους.

 Έχει ιδρύσει την Eλεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Η Μαρίνα Βλαχάκη γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Σπούδασε μουσική και εργάστηκε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έκανε ελεύθερες σπουδές σχεδίου και χρώματος στη Αθήνα.

 Ήταν μέλος την ομάδας τέχνης Σημείο, με δάσκαλο τον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη.

Μαθήτευσε για δυο χρόνια δίπλα στον ζωγράφο Γιάννη Αδαμάκη.

Παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης με τη ζωγράφο Ρούλα Ακαλέστου.  Παρακολούθησε σεμινάριο εικογράφισης παιδικού βιβλίου με τον Svetlin Vassilev.

Η πρώτη ατομική της έκθεση έγινε στις Σπέτσες, στο χώρο τέχνης Ακρόπρωρο. Η δεύτερη ατομική της έκθεση έγινε στον Πειραιά, στη gallery Artprisma.  Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Είναι μέλος του καλλιτεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος. Εργάζεται στον Πειραϊκό Σύνδεσμο ως εικαστικός από το 2011.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0zhYibJLg1pHRrvJKeFL6TXKgEnHTWpqeCb6x4LkDp1qWdDbVbc5MpRCLtPbUGWVul&id=100004873747778&sfnsn=mo