You are currently viewing “Ευτυχώς που τα ξεπλένει η θάλασσα”, της Αρετής Γεωργοσοπούλου–Μακρέλ

“Ευτυχώς που τα ξεπλένει η θάλασσα”, της Αρετής Γεωργοσοπούλου–Μακρέλ

Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος το Σάββατο 25-11-2023, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, οργάνωσε μία εξαιρετική βραδιά, αφιερωμένη στην Πειραιώτισσα συγγραφέα Αρετή Γεωργοσοπούλου – Μακρέλ, για την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο:

“Ευτυχώς που τα ξεπλένει η θάλασσα”.

Την εκδήλωση προλόγισε θερμά ο Πρόεδρος του Π.Σ. κ. Ευάγγελος Καρλάφτης και συντόνισε ο Ταμίας κ. Τάκης Παπαδογιαννάκης, ο οποίος και με γλαφυρό τρόπο διάβασε αποσπάσματα από αυτό.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο κ. Στέφανος Μίλεσης, Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά, περιγράφοντας τα κύρια χαρακτηριστικά και αναζητήσεις της ηρωίδας, καθώς και γενικές τοποθετήσεις για την επικρατούσα θεώρηση του σοβαρού θέματος της βίας κατά των γυναικών και ο κ. Βασίλης Τσελέντης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο οποίος εστίασε στην προσωπικότητα και τα συναισθήματα της συγγραφέως.

Παρέμβαση πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας του Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βαρουδάκη, που εστίασε κυρίως στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, τους δυνατούς πραγματικούς τρόπους, ενέργειες και επιτεύγματα που έχουν συντελεστεί από συγκεκριμένους συλλόγους, που έχουν ως σκοπό την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Leave a Reply