ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, συνεπής στην σχεδόν 130ετή πολυσχιδή πολιτιστική και μορφωτική προσφορά του στον κόσμο της πειραϊκής -και όχι μόνο- κοινωνίας, συγκρότησε Τμήμα Σπουδών Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, το οποίο θα περιλαμβάνει μαθήματα και διαλέξεις θεωρίας και πράξης του αρχαίου ελληνικού χορού, φιλοσοφίας, λόγου, δράματος και τέχνης, περιηγήσεις σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, επιστημονικές ημερίδες, θερινά σχολεία, αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Ορισμένα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως (zoom).

Διδάσκοντες κι εμψυχωτές του προγράμματος είναι Έλληνες και ξένοι ειδήμονες στα παραπάνω θέματα, με έμφαση στην απασχόληση και εκπαίδευση νέων ερευνητών και εκπαιδευτών, σπουδαστών, ανέργων, αλλά αδιάκριτα και όλων των συνδημοτών μας ανεξαρτήτως ηλικιακού ή μορφωτικού επιπέδου.

Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο και δυναμικό πρόγραμμα που συν τοις άλλοις μπορεί να εξυπηρετήσει την τουριστική προβολή, πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής μας με μεγάλες προοπτικές αναγνώρισης του Συνδέσμου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως σημαντικής ενότητας ανθρωπιστικής παιδείας και πολιτισμού.

Η συστηματική παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε δημόσια παράσταση και καλλιτεχνικά δρώμενα εμπνευσμένα από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Η παρακολούθηση κύκλων σπουδών 150 ωρών πιστοποιείται ως αναγνωρισμένη εκπαίδευση στο αντικείμενο.

Το πρόγραμμα του ως άνω Τμήματος τελεί υπό την ευθύνη της κ. Άννας Λάζου, επίκ. καθηγήτριας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας και με τη σύμπραξη α)του εργαστηρίου Φιλοσοφίας & τέχνης του ΕΚΠΑ και β) του Τμήματος Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, με πρόεδρο την κ. Καλλιόπη Βαρουδάκη.