ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, συνεπής στην σχεδόν 130ετή πολυσχιδή πολιτιστική και μορφωτική προσφορά του στον κόσμο της πειραϊκής -και όχι μόνο- κοινωνίας, συγκρότησε Τμήμα Σπουδών Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, το οποίο θα περιλαμβάνει μαθήματα και διαλέξεις θεωρίας και πράξης του αρχαίου ελληνικού χορού, φιλοσοφίας, λόγου, δράματος και τέχνης, περιηγήσεις σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, επιστημονικές ημερίδες, θερινά σχολεία, αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Ορισμένα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως (zoom).

Διδάσκοντες κι εμψυχωτές του προγράμματος είναι Έλληνες και ξένοι ειδήμονες στα παραπάνω θέματα, με έμφαση στην απασχόληση και εκπαίδευση νέων ερευνητών και εκπαιδευτών, σπουδαστών, ανέργων, αλλά αδιάκριτα και όλων των συνδημοτών μας ανεξαρτήτως ηλικιακού ή μορφωτικού επιπέδου.

Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο και δυναμικό πρόγραμμα που συν τοις άλλοις μπορεί να εξυπηρετήσει την τουριστική προβολή, πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής μας με μεγάλες προοπτικές αναγνώρισης του Συνδέσμου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως σημαντικής ενότητας ανθρωπιστικής παιδείας και πολιτισμού.

Η συστηματική παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε δημόσια παράσταση και καλλιτεχνικά δρώμενα εμπνευσμένα από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Η παρακολούθηση κύκλων σπουδών 150 ωρών πιστοποιείται ως αναγνωρισμένη εκπαίδευση στο αντικείμενο.

Το πρόγραμμα του ως άνω Τμήματος τελεί υπό την ευθύνη της κ. Άννας Λάζου, επίκ. καθηγήτριας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας και με τη σύμπραξη α)του εργαστηρίου Φιλοσοφίας & τέχνης του ΕΚΠΑ και β) του Τμήματος Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, με πρόεδρο την κ. Καλλιόπη Βαρουδάκη.

Για πιθανές μικροαλλαγές και συμπληρωματικές πληροφορίες ή διευκρινίσεις που μπορεί να προκύψουν θα ενημερώνεστε έγκαιρα.

Τη συμμετοχή σας στα βιωματικά εργαστήρια θα δηλώνετε στα διαθέσιμα e-mail  και στο τηλέφωνο του Πειραϊκού Συνδέσμου.

*Τα βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχουν 6 (έξη) τουλάχιστον παρόντες που θα έχουν εκ των προτέρων δηλώσει τη συμμετοχή τους στα διαθέσιμα e-mails ή στο τηλέφωνο του Πειραϊκού Συνδέσμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

ΤΡΙΤΗ 7/307.30-09.00 μμ    ΚΥΚΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΑΡΑΓΓΙΑΝΟΥΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΖΟΟΜ
    
ΤΡΙΤΗ 21/307.30-09.00 μμΚΥΚΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΑΡΑΓΓΙΑΝΟΥΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΖΟΟΜ
ΤΡΙΤΗ 28/32 – 4ΜΜΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 11/312:30-02:00 μμΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣΒιωματικό εργαστήριο
  02.30-04.00 μμΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣΒιωματικό εργαστήριο
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/3 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΓΟΓΓΑΚΗ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/305.30-7μμΚΥΚΛΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΜΟΥΣΑΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΖΟΟΜ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/3 05.30-7μμ ΚΥΚΛΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΜΟΥΣΑΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΖΟΟΜ
    
    
    
    

Ο Πειραϊκός σύνδεσμος καλεί σήμερα Τρίτη 7/3 και ώρα 7.30μμ τα μέλη και τους φίλους του Τμήματος σπουδών αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην διαδικτυακή διάλεξη, στο πλαίσιο του κύκλου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΑΡΑΓΓΙΑΝΟΥ, σε συνέχεια προηγούμενων ομιλιών της καθηγήτριας εισαγωγής στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Παράλληλα θα αποτιμήσουμε εν συντομία τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Ελευσίνα την προηγούμενη Κυριακή και θα συζητήσουμε την  διοργάνωση των επόμενων περιηγήσεων.

Σας περιμένουμε στην πλατφόρμα Zoom
Meeting ID: 856 0268 8162 Participant ID: 256109
Link: https://us02web.zoom.us/j/85602688162