Προβάλλετε αυτήν τη στιγμή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ” (1/2)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ” (1/2)

  • Συντάκτης ανάρτησης:
  • Δημοσιεύτηκε ανάρτηση:9 Οκτωβρίου, 2019
  • Κατηγορία ανάρτησης:Uncategorized
  • Δημοσιεύστε σχόλια:0 σχόλια

Προς την

Ημερήσια Εφημερίδα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ»

Υπ΄ όψιν κου Κώστα Παναγιωτάκη

Καραΐσκου 98

18532 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

 

Αγαπητέ Κύριε Παναγιωτάκη,

Σχετικά με την από 22-1-2014 επιστολή σας προς το Σύνδεσμό  μας με την οποία ζητάτε ενημέρωση για την εκταμίευση χρημάτων από το  ΥΠΕΧΩΔΕ, προς αποκατάσταση του διατηρητέου μας κτιρίου επί των οδών Αλκιβιάδου 156 και Καραΐσκου 153 στον Πειραιά, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

  1. Ουδεμία καταγγελία έχει φτάσει σ΄ εμάς, είτε επώνυμη είτε ανώνυμη, προκειμένου να γνωρίζουμε τι συγκεκριμένα καταγγέλλονται εις βάρος του Πειραϊκού Συνδέσμου.
  2. Η επιχορήγηση του Πειραϊκού Συνδέσμου από το ΥΠΕΧΩΔΕ ενεκρίθη σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. απόφαση 93079/3704/5-12-2000, η οποία κοινοποιήθηκε στο Σύνδεσμο στις 8 Ιανουαρίου του 2001. Συνεπώς το σημερινό Δ.Σ. δεν γνωρίζει τι έγινε πριν από 14 περίπου χρόνια, δεδομένου ότι η Πρόεδρος Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη  και η πλειοψηφία των μελών του νυν Δ.Σ. δεν συμμετείχαν στα συμβούλια των ετών της επιχορήγησης και της κατασκευής του έργου και οι ελάχιστοι που συμμετείχαν, δεν είχαν καμία αρμοδιότητα επί του συγκεκριμένου θέματος.
  3. Έχει συσταθεί μια 3μελής επιτροπή από τον Π.Σ., προκειμένου να ερευνήσει τα γεγονότα που αφορούν τις εργασίες που έγιναν επί του νεοκλασικού μας κτιρίου.
  4. Η έρευνα θεωρούμε ότι θα απαιτήσει αρκετό χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι θα πρέπει να κληθούν και να ερωτηθούν οι Πρόεδροι και οι αρμόδιοι ΄Εφοροι που ασχολήθηκαν τότε.

Αυτό που έχει προκύψει μέχρι στιγμής είναι ότι τελικώς το ποσόν που ενεκρίθη ήταν 1.027.146 ΕΥΡΩ, βάσει της υπ΄αριθμ. 137448/490 της 28-1-2004 τροποποιητικής απόφασης έγκρισης πίστωσης του ΥΠΕΧΩΔΕ.  Όμως το χρηματικό ποσόν που τελικά καταβλήθηκε  στο Σύνδεσμο, ήταν λιγότερο του μισού,  από ότι μέχρι στιγμής προκύπτει, δεδομένου ότι έγιναν τα απαραίτητα για την αποκατάσταση της στατικότητας του εν λόγω κτιρίου, που κινδύνευε να καταρρεύσει, μετά τις ζημιές που έγιναν με το σεισμό του 1999.

 

Θα επανέλθουμε όταν ολοκληρωθεί η έρευνά μας.

Επισημαίνουμε και είναι άξιο απορίας όμως ότι όποιος ανώνυμος κατήγγειλε τον Πειραϊκό Σύνδεσμο, περίμενε να περάσουν περίπου 14 χρόνια και να φύγει από τη ζωή ο Αλέξανδρος Πολυχρονάκης (τότε ΄Εφορος Περιουσίας), που από ότι προκύπτει διαχειρίσθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου αυτή την επιχορήγηση;

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Πειραϊκού Συνδέσμου

 Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη 

Αφήστε μια απάντηση