ΤΜΗΜΑΤΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ
Email:
Κωδικός πρόσβασης:


Ιστορικό του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης

του Πειραϊκού Συνδέσμου

 

Το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Πειραϊκού Συνδέσμου ιδρύθηκε το 1935 και το 1937 κατέκτησε άτυπα το πρωτάθλημα Ελλάδος. Επίσης την ίδια χρονιά είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που καλείται στο εξωτερικό και συμμετέχει σε αγώνες στην Αίγυπτο προσκαλούμενη από τον Ελληνικό Αθλητικό Όμιλο Ιμβραημίας. Συμμετείχε σε σειρά αγώνων στην Αλεξάνδρεια και στο Κάιρο.

Η ανδρική ομάδα ξεκίνησε την λειτουργία της το 1936 και μέχρι σήμερα πρωταγωνιστεί στις Εθνικές και Τοπικές Κατηγορίες.  Με δύο συμμετοχές στην Α1 κατηγορία Μπάσκετ (1991-2, 1996-7). Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος έδινε πάντα μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα Υποδομών με πρωταθλήματα Ελλάδος στους Παίδες και στους Εφήβους με κορυφαία διάκριση το 1989 που ως πρωταθλήτρια ομάδα Εφήβων της Ελλάδας κατέκτησε το άτυπο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Monbrison Γαλλίας.

Αθλητές που τίμησαν τον Πειραϊκό Σύνδεσμο μεταξύ άλλων  είτε σαν αθλητές είτε σαν κορυφαίοι παράγοντες, είναι  οι : Γιώργος Βασιλακόπουλος, Πέτρος Καπαγέρωφ, Κώστας Δήμου, Σταύρος Ελληνιάδης.

Τα τμήματα που λειτουργούν είναι Ακαδημίες, Προμίνι, Μίνι, Παμπαίδες, Παίδες, Έφηβοι και Άνδρες. Συμμετέχουν στα οικεία πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

Η έδρα των Υποδομών και Ακαδημιών είναι στα δύο Ανοικτά Γήπεδα στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, οι δε προπονήσεις και αγώνες της Ανδρικής Ομάδας πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Γυμναστήριο ΣΑΛΠΕΑΣ.

NEWSLETTER
Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το newsletter μας
Όνομα:
E-mail:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ" ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.
II ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ " ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ" ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΔΡ. ΣΧΟΛΗΣ
Η Διεύθυνση της Δραματικής Σχολής του Πειραϊκού Συνδέσμου, ανακοινώνει ότι θα χορηγηθούν 15 Υποτροφίες για κάθε ένα από τα 3 έτη σπουδών
Κατασκευή ιστοσελίδων:ATnet Communications Α.Ε.